Καλαζαρ, μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της σκνιπας και μόνο .

Για να κολλήσει ο σκυλος μας θα πρέπει να τσιμπηθεί απο μολυσμένη σκνίπα και θα πρέπει το ανοσοποιητικό του σκυλου μας να είναι υπερβολικά πεσμένο ωστε η ασθένεια να βρεί τρόπο να εξελιχθεί.  

     Είναι απίθανο να κολλήσουμε καλαζαρ απο τον σκύλο μας γιατι απαιτείται ο ξενιστής που μεταφέρει τον ιό δηλ συγκεκριμένο είδος σκνίπας .
Η ασθένεια μπορεί να αρχίσει να δίνει συμπτώματα ακόμα και μετά απο δυο χρόνια . 
Ωστόσο ο ασυμπτωματικός σκύλος είναι φορέας απλά & δε νοσεί . (σε αυτό το στάδιο εχει πολύ χαμυλά επίπεδα αντισωμάτων ή και μηδενικά )

Το αρχικό στάδιο είναι πάρα πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί ειδίκα με μια φρέσκια τροφή . 
Όσο πιο δυνατό είναι το ανοσοποιητικό του ,τόσο αργεί να εμφανίσει συμπτώματα . 
     Συμαντικο είναι να καταλάβουμε πως θα πρέπει να κρατάμε το  ανοσοποιητικό του σκύλου μας σε υψηλό επίπεδο έτσι ώστε ακόμα και να κολλήσει να καταπολεμήσουμε εύκολα την ασθένεια . (Εδω να συμπληρώσουμε πως πολύ συμαντικό ρόλο θα παίξει ο γιατρός μας , όπου θα δώσει την σωστή θεραπεία ανάλογα τα αντισώματα που θα έχει ο σκύλος μας και αν θα είναι αρχικό στάδιο το καλαζάρ ή οχι. )

Στόχος της φρέσκιας διατροφής απο την flydog είναι να βγεί ο σκύλος απο την περιπέτεια του καλαζάρ όσο πιο γρήγορα γίνεται και να σταματήσει την εφόρου ζωής φαρμακευτικής χορήγησης η οποία είναι ουσιαστική στο αρχικό στάδιο της θεραπείας αλλα σε βαθος χρόνου διμιουργεί διάφορα άλλα προβήματα στο σκύλο μας .

      Πολλοί ρωτάνε πως γίνεται με την διατροφή να καταπολεμείται μια ασθένεια όπου μεταδίδεται απο σνίπα  τι σχέση έχει το φαγητο ; 
Το καλαζαρ στο αρχικό του στάδιο προσπαθεί να ρήξει το ανοσοποιητικό ώστε να αναπτυχθεί , επομένως όσο ο σκυλος μας διατηρεί δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα τόσο δύσκολο είναι να νοσήσει απο καλαζαρ ακόμα και αν έχει μολυνθεί . 
Ο μόνος τρόπος να έχουμε το τέλειο ανοσοποιητικό είναι να ταΐζουμε φρεσκο ψημένο φαγητο με ποικιλία στις πρωτεΐνες . 
Το Red blend και το Gold blend της Flydog 
καταφέρνουν να φτιάξουν ένα ανοσοποιητικό τόσο δυνατό που να κρατάει τα αντισώματα του καλαζαρ σε μηδενικό επίπεδο ή μη ανιχνεύσιμα .